februari 2020


COLUMN DOOR JAN WILLEM IMMERZEEL
"Verkeersveiligheid zou moeten voelen als een basis waar je niet aan tornt"

-----------------------------------
-

Het gaat niet goed met Nederland. Tenminste, als we het hebben over verkeers­veiligheid. Jan Willem Immerzeel, directeur Verkeer MRDH, vindt dat kwalijk. Maar er zijn genoeg manieren om het tij te keren, schrijft hij in deze column.

JONGEREN VEILIG IN HET VERKEER
Tien jaar TotallyTraffic: kracht, belang en uitdagingen
------------------------------------

Middelbareschoolleerlingen vormen een kwetsbare groep verkeers­deelnemers. Speciaal voor deze doelgroep bestaat – inmiddels al tien jaar – TotallyTraffic, een programma voor verkeers­veiligheid en educatie. Projectleider Wiesje Hofstede (ROV-ZH) vertelt over het belang, de kracht en uitdagingen.

EERSTE SCHOOLBRENGWEEK GROOT SUCCES

Tienduizenden kinderen en ouders bereikt

------------------------------------

Bijna 300 scholen voor primair onderwijs hebben deel­genomen aan de allereerste SCHOOL op SEEF Schoolbreng­week. Dit betekent dat bijna een kwart van de 1.250 scholen in Zuid-Holland meedeed!

KENNER AAN HET WOORD

Jacinta Peerlkamp

-------------------------------------------

In de afgelopen tien jaar was het aantal verkeers­slachtoffers met ernstig letsel in Nederland niet zo hoog als in 2018. Jacinta Peerlkamp, senior consultant verkeers­veiligheid bij VeiligheidNL, is ervan overtuigd dat het aantal slachtoffers omlaag kan.

VERKEERSREGELS EN -TEKENS ZIJN ER NIET VOOR NIETS

Nieuwe tekstuitgave Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens

------------------------------------

In januari verschijnt de herdruk van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens, met alle actuele regels netjes op een rij. Want hoe meer mensen de Nederlandse verkeers­regels goed kennen, des te veiliger het verkeer.

COMMUNICATIEKALENDER ‘MAAK EEN PUNT VAN NUL’ 2020

Hier besteden we het komende jaar aandacht aan

------------------------------------

Ook voor dit jaar heeft het ROV Zuid-Holland weer een kalender gemaakt voor de communicatie binnen de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Deze sluit aan bij de landelijke kalender voor verkeersveiligheidscampagnes. We delen graag waar we het komende jaar aandacht aan besteden.