juni 2020


INTERVIEW

“Verkeersveiligheid hangt af van ons eigen gedrag”


We spraken Annette ter Kuile, hoofd bureau infrastructuur Provincie Zuid-Holland, over de verkeersveiligheid in Zuid-Holland.

CURSUS VOOR JONGE 'ASORIJDERS'

Camp21 maakt Rotterdamse straten veiliger


De confrontatie aangaan met je eigen rijgedrag en risico’s onder ogen zien: Rotterdamse jongeren doen het tijdens Camp21.

MARCEL KLEIZEN

De eerste fietsburgemeester van Zuid-Holland


De nachtburgemeester en kinderburgemeester zijn bekende begrippen. In discussies rondom ‘hun’ onderwerpen laten zij van zich horen in hun gemeente. Sinds kort kennen we in Zuid-Holland ook een nieuwe variant op de functie.

ANWB KINDERFIETSENPLAN

Alle kinderen op de fiets


Met een fiets kunnen kinderen meedoen en de wereld ontdekken. Ze kunnen met hun vriendjes naar de speeltuin verderop en verschijnen op tijd bij het sportveld voor gym. Maar helaas kunnen niet alle ouders in Nederland een fiets voor hun kind betalen. Daarom is er het ANWB Kinderfietsenplan.

KENNER AAN HET WOORD

Thalia Verkade

---------------------------------------

Van wie is de straat? En hoe belangrijk vinden we veiligheid écht? Thalia Verkade en ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet deden onderzoek naar deze vragen. Thalia schreef vervolgens het boek, waarmee zij de discussie over onze mobiliteit op gang wil brengen.

AMBASSADEURSNIEUWS

---------------------------------------

Het netwerk van ambassadeurs voor ‘Maak een punt van nul’ groeit. In februari sloten carnavalsvereniging De Jolige Druif, Verkeersschool Wierks en de ANWB zich al aan. Recent hebben ook Dura Vermeer en D66 Den Haag zich als ambassadeur verbonden.

NIEUWE WEBSITE SCHOOL OP SEEF

Gebruiksvriendelijk met een frisse uitstraling

----------------------------------------------------------------------

De website van SCHOOL op SEEF is vernieuwd! De digitale schatkamer vol lesmateriaal en informatie over verkeersveiligheid was na jaren toe aan een nieuwe look. Ook de structuur van de website is gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo kunnen ouders, scholen en gemeenten nog beter hun weg vinden.

JAARVERSLAG 2019

ROV Zuid-Holland in 2019: wat leverde het op?


Onlangs verscheen het jaarverslag van ROV Zuid-Holland over 2019. Hierin leest u hoeveel basisscholen meededen aan de Schoolbrengweek, hoeveel scholieren lessen volgden van TotallyTraffic en op hoeveel locaties er pilotprojecten draaiden van Doortrappen.

Deel dit magazine: