maart 2021


TOUR DE FORCE De fiets is trending


De fiets is maatschappelijk trending. Net als in 2015, toen de Tour de France in Utrecht van start ging en een ware fiets-hype veroorzaakte in Nederland.

MAAK EEN PUNT VAN NUL Positief bewust maken van gedrag


KR Communicatie is sinds september 2019 ambassadeur voor Maak een punt van nul. Het marketing- en communicatiebureau, gevestigd in Dordrecht, werkt voor bedrijven en overheden.

ONDERZOEK

Patsergedrag op straat


“Onze chauffeurs zijn echte professionals en dat moet ook: ze gaan dagelijks op weg, vaak door het drukke stadsverkeer.”

PZH en MRDH

maken plannen voor de toekomst


Verkeersveiligheid is voor de Provincie Zuid-Holland en voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een belangrijk thema. Ook voor de komende jaren liggen er weer plannen om veilig gedrag te stimuleren.

Webinar "Sturen op (on)bewust veilig verkeersgedrag"

---------------------------------------

Bij veel, zo niet alle verkeersongevallen is gedrag een van de oorzaken. Iemand let even niet op, rijdt te hard, houdt zich niet aan de regels of is vergeten om licht aan te zetten.

Wel of niet rijden met medicijnen?

---------------------------------------

Een op de zes Nederlanders gebruikt medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Mag je dan nog wel rijden, en waar ligt de grens?

Campagnekalender Maak een punt van nul 2021

---------------------------------------

De campagnekalender voor dit jaar is bekend!

Fit op de fiets: nieuw boekje van doortrappen

---------------------------------------

Het programma Doortrappen groeit gestaag in Zuid-Holland. De afgelopen tijd zijn er, ondanks de beperking van praktische activiteiten, nieuwe initiatieven ontstaan en nieuwe middelen ontwikkeld.

Jaarverslag ROV Zuid-Holland 2020

---------------------------------------

We kunnen er niet omheen: COVID-19 heeft veel activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid gedwarsboomd. Lessen en voorlichtingen op locatie waren in 2020 maar beperkt mogelijk. Toch konden we ook vorig jaar weer werken aan verkeersveilig gedrag in Zuid-Holland.