september 2019


SYMPOSIUM
Verkeersveiligheid, wat is het jou waard?


Bijna 150 professionals en betrokken uit de gehele provincie Zuid-Holland ontmoetten elkaar op maandag 9 september om na te denken en in gesprek te gaan over de aanpak 'Maak een punt van nul'.

EUROPEAN MOBILITY WEEK
Unieke editie themaweek Maak een punt van nul


Ook dit jaar gaven het ROV-ZH, de regio’s, ambassadeurs en veel andere verkeers­veiligheids­partners in de derde week van september extra aandacht aan verkeersveiligheid.

SCHOOLBRENGWEEK

In Hardinxveld-Giessendam zijn alle scholen ‘op seef’


In Hardinxveld-Giessendam hebben alle basisscholen het SCHOOL op SEEF-label. Én ze deden allemaal mee aan de Schoolbrengweek. Hoe doen ze het toch?

DOORTRAPPENDAGEN

Gezellige fietsdagen voor ervaren fietsers


In Zuid-Holland zijn er sinds begin dit jaar verschillende gezellige fietsdagen georganiseerd onder de naam Doortrappen.

Column door Astrid Homan

Verkeers­veiligheid op de kaart

---------------------------------------

Astrid Homan is sinds 1 mei van dit jaar programmamanager van het ROV Zuid-Holland. Het is haar ambitie dat aandacht voor verkeersveiligheid net zo gewoon wordt als aandacht voor duurzaamheid.

AMBASSADEURS VERTELLEN

Video's: waarom aanhaken bij Maak een punt van nul?

---------------------------------------

De groeiende groep ambassadeurs van Maak een punt van nul is ontzettend divers. Ze laten van zich horen en zien in een serie unieke video’s.

KENNER AAN HET WOORD

Arjan Everink

---------------------------------------

Motoren zijn steeds vaker te vinden in het verkeer, net als (bezorg)scooters en speed pedelecs. Voor deze weg­gebruikers is het extra belangrijk om zich bewust te zijn van veiligheidrisico’s – voor zichzelf en voor mede­weg­gebruikers.