december 2021


EXPERT AAN HET WOORD Ken de beperkingen van je auto


Wat zou het heerlijk zijn: terwijl je auto je naar kantoor brengt, slaap jij nog even door of verstuur je alvast een paar e-mails. Zo’n zelfrijdende auto zien veel mensen wel zitten. Maar hij bestaat alleen nog in onze dromen.

ACADEMIE VAN ZELFSTANDIGHEID Zo zelfstandig mogelijk in het verkeer


Veilig kunnen deelnemen aan het verkeer bepaalt een groot deel van je zelfstandigheid. Van boodschappen doen tot naar je werk gaan, je gebruikt verkeersvaardigheden iedere dag. Daarom zijn de trainingen op dit gebied ook zo populair bij de Academie voor Zelfstandigheid in Monster.

AMBASSADEUR BAM maakt een punt van nul


Bij bouwbedrijf BAM zijn ze elke dag bezig met verkeersveiligheid. Alle projecten, van groot onderhoud aan rijkswegen tot wegwerkzaamheden binnen de stad, kennen hun eigen risico’s voor medewerkers en weggebruikers. Als ambassadeur van Maak een punt van Nul verbetert BAM niet alleen de veiligheid in en om het werkvak, maar brengt het verkeersveiligheid ook onder de aandacht bij zijn opdrachtgevers.

MASTERCLASS

Werkgeverschap en verkeersveiligheid


Werkgevers kunnen veel betekenen voor een veiliger verkeer. Maar liefst tachtig procent van alle gereden kilometers in Nederland is namelijk aan werk gerelateerd. En uit een onderzoek in Europa is gebleken dat veertig procent van de verkeersongevallen dat is.

De verbouwing is in volle gang

------------------------------------------

Vorig jaar op deze plek mocht ik ook vooruit en terugkijken: nieuwe inzichten en een koffer vol plannen was de samenvatting. Die plannen hebben we in het afgelopen jaar concreet gemaakt.

Campagnes voor een veilige winter

---------------------------------------

Nuchter en goed zichtbaar in het verkeer: we vragen er weer aandacht voor in onze campagnes.

SCHOOL op SEEF nieuws

------------------------------------------

Schoolopseef.nl is verbeterd. Dankzij een paar aanpassingen is de website beter toegankelijk geworden voor alle groepen gebruikers. En het lesmateriaal is nu makkelijker te vinden en te gebruiken.

Jouw ervaring in het verkeer

---------------------------------------

Hoe staat het met jouw fietsverlichting? En hoe groot is de kans volgens jou dat je door de politie wordt gecontroleerd op je lichten?