juni 2021


SCHOOL OP SEEF Lessen tijdens de lockdown


Praktijklessen spelen een centrale rol in het programma SCHOOL op SEEF. Wat betekende de coronacrisis voor deze lessen? We spraken erover met Marianne Pennings, verkeersleerkracht bij OnderwijsAdvies.

EMG-CURSUS Wie zijn de overtreders in het verkeer?


Veilig gedrag is niet voor iedereen even makkelijk of vanzelfsprekend. Bij de EMG-cursus weten ze hier alles van.

WIL DE MOOR Een veilig fietspad is niet genoeg


Wil de Moor, als projectleider Fietsveiligheid onder andere verantwoordelijk voor Doortrappen, gaat met pensioen. Welke ontwikkelingen zijn haar in die jaren opgevallen? En hoe kijkt ze terug op het werk dat er is verzet voor de fiets?

ONGEVALLENPROTOCOL

"Dit protocol willen we niet gebruiken"


Verkeersongevallen willen we allemaal voorkomen. Maar helaas raken er nog steeds iedere dag mensen gewond in het verkeer, of erger. Als er een ongeluk gebeurt, is het van belang dat de hulpdiensten en de wegbeheerder meteen kunnen handelen.

Provincie Zuid-Holland: ambassadeur met vier rollen

------------------------------------------

Annette ter Kuile vertelt wat de provincie doet voor verkeersveiligheid, in vier verschillende rollen: als werkgever, wegbeheerder, opdrachtgever en handhaver.

Laat ambassadeurs meedenken en meedoen

---------------------------------------

Hoe kan het ROV Zuid-Holland haar ambassadeurs nog beter betrekken bij het streven naar nul verkeersslachtoffers? Dat onderzocht Dionne Moll voor haar studie Communicatie aan Hogeschool Leiden. Uit haar gesprekken met ambassadeurs kwamen bruikbare ideeën naar voren.

Maand van de Veilige Schoolomgeving

------------------------------------------

Kinderen en jongeren veilig van en naar school: daar draait het om in september tijdens de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Samen met een groot aantal partners vragen we in de hele maand september aandacht voor dit thema.

Leerlingen Driestar naar landelijke finale CampagneCrew

---------------------------------------

Drie leerlingen van de Driestar in Gouda hebben de provinciale voorrondes gewonnen van de CampagneCrew-wedstrijd. Ze ontwierpen een kleurrijke en sprekende poster.

Rijden onder invloed van medicijnen, is dat strafbaar?

---------------------------------------

Als je weet of had kunnen weten dat je medicijnen de rijvaardigheid beïnvloeden, dan is het strafbaar om toch te gaan rijden.

Kort nieuws

-------------------------

  • Meerjarenprogrammaplan ROV Zuid-Holland
  • Nieuwe social mediastrategie voor “Maak een punt van nul”
  • Wat is jouw move naar nul?