oktober 2021


THEMAMAAND Maand van de Veilige Schoolomgeving


De Maand van de Veilige Schoolomgeving kan je nauwelijks ontgaan zijn. Van lessen en verkeersevenementen op scholen tot interviews en artikelen in lokale en regionale media: met tientallen partners, meer dan honderd activiteiten en een Schoolbrengweek met ruim 175 deelnemende scholen is het onderwerp van de maand goed op de kaart gezet.

MAAND VAN DE VEILIGE SCHOOLOMGEVING Ambassadeurs in actie tijdens de themamaand


Tijdens de Maand van de Veilige Schoolomgeving lieten onze bestuurlijke ambassadeurs van zich horen! Op allerlei plaatsen en manieren vroegen zij aandacht voor veilig verkeer rondom scholen.

WEVER Heeft verkeerseducatie effect?


Voorkomt verkeerseducatie echt ongelukken? Of is het onmogelijk om daar iets over te zeggen? Het CROW zette een onderzoek op hiernaar in samenwerking met onder andere provincies en vervoerregio’s: op Weg naar Effectieve VERkeerseducatie (WEVER). We spreken hierover met Wilma Slinger, projectleider en programmasecretaris bij CROW.

ADVISEUR BIJ TRAFIEQ

Alleen met respect breik je gedragsverandering


Oeps, sorry! Iedereen die autorijdt, doet weleens iets onhandigs in het verkeer. Maar sommige mensen zoeken structureel naar risico’s. Ongewenst gedrag, noemen we het als buitenstaanders al snel. Verkeershufters! Helaas zetten we onszelf met deze instelling direct op 1-0 achterstand als we duurzaam gedrag willen veranderen, weet Sandra Kamerbeek. Als adviseur bij Trafieq weet ze welke benadering bij de doelgroep wél effect heeft.

Sportverenigingen werken aan verkeersveiligheid

------------------------------------------

Het ROV Zuid-Holland zet met Maak een Punt van Nul in op een maatschappelijke beweging naar meer verkeersveiligheid. Op dit moment is het nog een onderwerp waar vooral overheden zich mee bezighouden, en in mindere mate ook andere organisaties en de gemiddelde verkeersdeelnemer. Dat moet veranderen.

Deze campagnes gaan weer van start

---------------------------------------

Van de landelijke kalender en de regionale campagnes.

Doortrappen op de kaart in Zuid-Holland

------------------------------------------

Het programma Doortrappen behoeft niet veel introductie meer. In steeds meer Zuid-Hollandse gemeenten vindt het programma de weg naar de ouder wordende fietsers, via het lokale netwerk. Dat is goed nieuws, want we willen graag dat mensen zo lang mogelijk veilig en fit kunnen blijven fietsen.